Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент

...
Украинският президент Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски  е украински артист, сценарист, продуцент
Коментари Харесай

Зеленски иска Израел да посредничи в конфликта с Русия, а Унгария предложи Будапеща за място на евентуални преговори

Украинският президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога е изискал от премиера на Израел Нафтали Бенет да посредничи в спора с Русия, съобщи Ройтерс, като се базира на украинския дипломат в Израел Евхен Корнючук. Той разясни, че от минимум година се е говорело с израелците да изиграят възможна посредническа роля в опълчването сред Русия и Украйна.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1048
" Нашето управление има вяра, че Израел е единствената демократична страна, която има отлични връзки с двете страни ", сподели дипломатът. Засега представител на Бенет не е коментирал тази информация.

Същевременно представителят на украинския президент Серхий Никифоров съобщи, че  Украйна и Русия дискутират място и време за диалози между тях, съобщи Ройтерс. " Украйна е била и остава подготвена да приказва за преустановяване на огъня и за мир ", съобщи Никифоров във Facebook.



Съединени американски щати не мислят че Киев би трябвало да одобри офертата на Москва за започване на договаряния, тъй като да се дискутира под опасност не е същинска народна власт,  съобщи представителят на американския Държавен департамент Нед Прайс, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

" Ние виждаме, че Москва предлага дипломацията да се реализира под опасността на оръжията, до момента в който бомбите, снарядите, артилерията на Москва взимат на прицел цивилни. Това не е същинска дипломация ", сподели Прайс.

Унгария предложи да бъде хазаин на възможни договаряния на Русия с Украйна и те да се състоят в Будапеща, съобщи Франс прес. Унгарският външен министър Петър Сиярто е разговарял с съветския си сътрудник Сергей Лавров и с Андрий Йермак, шефа на украинската президентска администрация. " Предложих им полемиките да се състоят в Будапеща, едно несъмнено място за двете делегации ", съобщи той във Facebook. " Те ми благодариха за предлагането и споделиха, че ще го проучат. Надяваме се, че в идните часове или дни ще бъде реализирано единодушие за започване на договаряния ", добавя той.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1048  Сраженията край украинския град Мелитопол не престават, съветски бойци са влезнали в града Сраженията край украинския град Мелитопол не престават, съветски бойци са влезнали в града  Канада разгласи наказания, визиращи Путин и Лавров, само че също и беларуския режим Канада разгласи наказания, визиращи Путин и Лавров, само че също и беларуския режим  Тътен от артилерийски отбстрел се чува още веднъж в Киев Тътен от артилерийски отбстрел се чува още веднъж в Киев
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР